Improvisatietheater

Beschrijving


De cursus die woensdag 1 februari 2023 start is vol. Wil je als eerste weten wanneer er weer een nieuwe cursus start, meld je dan aan op de mailinglijst via deze link.

Bij deze theatercursus leer je verschillende vormen van improvisatietheater waarbij de nadruk ligt op het zonder idee het podium op te stappen. Korte en langere improvisatiewerkvormen wisselen elkaar op een prettige manier af.

Iedere les heeft één of meerdere thema’s die jouw improvisatievaardigheden versterken, zoals:

  • Werken met emotie
  • Werken met stilte
  • Personages bedenken
  • Verhalen maken
  • Het accepteren van elkaars ideeën
  • Je spel afstemmen op de andere spelers
  • Verbaal en non-verbaal spelen

De exacte invulling van iedere cursus is anders, omdat dit afhankelijk is van het niveau en de voorkeuren van de groep. Er is dus veel gelegenheid om de eigen wensen kenbaar te maken.

De cursus bestaat uit 15 bijeenkomsten waarbij de laatste les, indien eventuele coronamaatregelen dat toelaten, een eindpresentatie is in Theater in de Steeg.

De cursus die woensdag 1 februari 2023 start is vol. Wil je als eerste weten wanneer er weer een nieuwe cursus start, meld je dan aan op de mailinglijst via deze link.

Over de docent


Bram Martens (1989) is improvisatietrainer. In zijn lessen vindt Bram het belangrijk om de kwaliteiten van mensen te versterken. Daarbij let Bram in het bijzonder op wat al goed gaat. Door na een scène of opdracht kort te reflecteren op het proces, leert een cursist waar zijn kwaliteiten, uitdagingen en vooral spelplezier liggen.
Persoonlijke ontwikkeling vindt Bram in zijn cursussen erg belangrijk. Hij is onder andere werkzaam voor ImproBattle waar hij improvisatietheater inzet om mensen in een kwetsbare situatie sociaal vaardiger en weerbaarder te maken. Ook geeft hij creatieve teambuilding workshops improvisatietheater bij bedrijven en organisaties via TeambuildingTheatersport.nl.
Wat cursisten van KOO zeggen:

Deze cursus combineert plezier met leren. Heel goed voor het versterken van je zelfvertrouwen.

Een heerlijke manier om je (werk)dag achter je te laten en weer helemaal op te laden. Wat hebben we een lol gehad met elkaar en vreselijk gelachen. Ik kijk uit naar de volgende cursus!

Ik heb Bram ervaren als een kritische, enthousiasmerende trainer die het beste uit zijn deelnemers haalt en hen weer helemaal leert genieten!

Het speelplezier spoort mij aan in mijn fantasie.


Informatie


Docent:

Bram Martens

Doelgroep:

Alle

Discipline:

Theater

Locatie:

Koorenhuis (Prinsegracht 27, Den Haag)

Aantal lessen:

Kosten:

15

€ 240 euro,-

Bram Martens

Improvisatietheater trainer

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.