Improvisatietheater – vervolg

Beschrijving


Dit is een cursus voor deelnemers die al enige (improvisatie)theaterervaring hebben. Deze mix van de cursussen theatersport en De Vloer Op is ontstaan vanuit de vraag van enkele trouwe cursisten die niet konden kiezen tussen het luchtige en energieke theatersport en de meer invoelende De-Vloer-Op-achtige werkvormen. In deze cursus zullen beide vormen de revue passeren.

Ingangsreis is (enige) ervaring met improvisatietheater waarbij de basiswerkvormen bekend zijn. Heb je al een cursus bij Bram Martens of elders gedaan, dan voldoe je aan de ingangsreis. Vragen? Neem contact op met Bram Martens via info@theatersportinkoo.nl of 06 13423944.

De cursus wordt op maat gemaakt. Iedere groep en iedere deelnemer is weer anders, maar in deze cursus werk je sowieso aan:

  • het aanvoelen van wat er nodig is in een geïmproviseerde werkvorm;
  • acteertechnieken als incasseren en reageren;
  • het uitbreiden van één idee als leidraad voor een scène;
  • vaardigheden die nodig zijn om ook langere improvisatiewerkvormen (long form) te gebruiken, zoals het maken van een gestructureerd verhaal.

Deze technieken worden geoefend middels het spelen van korte stukken en van specifieke improvisatieoefeningen. Iedere les heeft een bepaald thema of wordt er gefocust op een specifieke vaardigheid. Na een warming up, worden enkele korte oefeningen gedaan om een bepaalde techniek te oefenen. Deze wordt daarna toegepast in improvisaties.

Heb je een vraag over deze cursus? Bel of mail Bram dan via info@theatersportinkoorenhuis.nl of 06 13423944

Over de docent


Bram Martens (1989) is improvisatietrainer. In zijn lessen vindt Bram het belangrijk om de kwaliteiten van mensen te versterken. Daarbij let Bram in het bijzonder op wat al goed gaat. Door na een scène of opdracht kort te reflecteren op het proces, leert een cursist waar zijn kwaliteiten, uitdagingen en vooral spelplezier liggen.
Persoonlijke ontwikkeling vindt Bram in zijn cursussen erg belangrijk. Hij is onder andere werkzaam voor ImproBattle waar hij improvisatietheater inzet om mensen in een kwetsbare situatie sociaal vaardiger en weerbaarder te maken. Ook geeft hij creatieve teambuilding workshops improvisatietheater bij bedrijven en organisaties via TeambuildingTheatersport.nl.
Wat cursisten van KOO zeggen:

Deze cursus combineert plezier met leren. Heel goed voor het versterken van je zelfvertrouwen.

Een heerlijke manier om je (werk)dag achter je te laten en weer helemaal op te laden. Wat hebben we een lol gehad met elkaar en vreselijk gelachen. Ik kijk uit naar de volgende cursus!

Ik heb Bram ervaren als een kritische, enthousiasmerende trainer die het beste uit zijn deelnemers haalt en hen weer helemaal leert genieten!

Het speelplezier spoort mij aan in mijn fantasie.


Informatie


Docent:

Bram Martens

Doelgroep:

Alle

Discipline:

Theater

Locatie:

Prinsegracht, Den Haag, Nederland

Aantal lessen:

Kosten:

15

€ 270,-

Bram Martens

Improvisatietheater trainer

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.