Improvisatietheater voor 55+

Beschrijving


Vanaf donderdagochtend 2 september 2023 start er weer een nieuwe cursus waar je je hier voor kunt inschrijven.

Deze cursus is speciaal voor 55+’ers die op latere leeftijd weer zin en tijd hebben om theater te maken. Inmiddels is er een gezellige en trouwe groep cursisten aangehaakt die op donderdagochtend samen improviseert. Ieder seizoen stromen er mensen in en uit. Wees welkom om aan te haken.

In deze cursus leer je de basisbeginselen van improviseren. Het uitgangspunt daarbij is de methode van Keith Johnstone; je gaat op zoek naar je eigen verbeeldingskracht, waarbij de nadruk ligt op het opsporen en uit de weg ruimen van spelblokkades. Pas dan kunnen de leukste, mooiste en gekste situaties ontstaan.

Iedere les heeft een thema: werken met emoties, verhalen maken, personages bedenken of bijvoorbeeld incasseren en reageren.

Het accent van de oefeningen en spelopdrachten ligt op specifieke improvisatietechnieken zoals: zonder idee op het toneel durven staan, het accepteren van andermans ideeën, positief zijn, jezelf in gevaar durven brengen en in het hier en nu durven spelen.

Natuurlijk ben je als 55+’er ook welkom bij een van de andere cursussen en workshops die worden aangeboden.

Heb je een vraag over deze cursus? Bel of mail Bram Martens dan via info@theatersportinkoorenhuis.nl of 06 13423944.

Over de docent


Bram Martens (1989) is improvisatietrainer. In zijn lessen vindt Bram het belangrijk om de kwaliteiten van mensen te versterken. Daarbij let Bram in het bijzonder op wat al goed gaat. Door na een scène of opdracht kort te reflecteren op het proces, leert een cursist waar zijn kwaliteiten, uitdagingen en vooral spelplezier liggen.
Persoonlijke ontwikkeling vindt Bram in zijn cursussen erg belangrijk. Hij is onder andere werkzaam voor ImproBattle waar hij improvisatietheater inzet om mensen in een kwetsbare situatie sociaal vaardiger en weerbaarder te maken. Ook geeft hij creatieve teambuilding workshops improvisatietheater bij bedrijven en organisaties via TeambuildingTheatersport.nl.
Wat cursisten van KOO zeggen:

Deze cursus combineert plezier met leren. Heel goed voor het versterken van je zelfvertrouwen.

Een heerlijke manier om je (werk)dag achter je te laten en weer helemaal op te laden. Wat hebben we een lol gehad met elkaar en vreselijk gelachen. Ik kijk uit naar de volgende cursus!

Ik heb Bram ervaren als een kritische, enthousiasmerende trainer die het beste uit zijn deelnemers haalt en hen weer helemaal leert genieten!

Het speelplezier spoort mij aan in mijn fantasie.


Informatie


Docent:

Bram Martens

Doelgroep:

Leeftijd 55+

Discipline:

Theater

Locatie:

Koorenhuis

Aantal lessen:

Kosten:

15

€ 175,-

Bram Martens

Improvisatietheater trainer

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.