Flamencoles gevorderden

Beschrijving


Voor gevorderde flamencodansers, die houden van optreden en oefenen. Met deze groep is al heel wat repertoire opgebouwd en zij staat vaak op de bühne. Gedisciplineerd beginnen wij iedere les weer bij het begin en oefenen wij de technieken die nodig zijn voor de dansen, maar ook blijven we met plezier en inzet werken aan houding, mooi en zuiver voetenwerk en begrip van het compas. Theatraliteit, kostuums en attributen krijgen ook veel aandacht.

De lessen worden gegeven door Mascha Meijman en soms zal Erminia Fernandez Cordoba invallen.

Met deze groep, zijn we, als het ware een reis door Andalusië aan het maken en verdiepen ons in de typische stijlen voor een toonaangevende stad binnen de flamenco. Twee jaar geleden hebben we aan het stuk ‘Cachito de Cai’ gewerkt. In dit stuk zaten allemaal korte stukjes dans die geïnspireerd waren op de voor Cadiz zo typische stijlen, als, Alegrias, Tanguillos en Bulerias. Afgelopen cursusjaar zijn we meer naar het oosten geschoven en waren we aangekomen bij de stad Granada, toen passeerden stijlen als, Zambra, Tangos de Granada en Tarantos de revue. Nu gaan wij terug naar het midden van Andalusië en doen wij de door mij zo geliefde stad Sevilla aan, uiteraard gaan dan de typische Sevillaanse palos, de toon aan geven. 

Met veel zin ga ik, wederom samen met gitarist Timen, palmero/gitarist Rogier en de leerlingengroep met dit gegeven aan de slag, om op in juni 2024 wederom met een geweldige show voor ‘Vamos a la Haya’ te komen.

Deze les is geschikt voor flamencoleerlingen met minimaal 10 jaar leservaring en veel zin om te oefenen

  • Flamencoles Den Haag gevorderden
  • Dinsdag: 20.15 – 21.30 uur
  • Data blok I (11 lessen): start 5 sept tot en met 21 nov 2023, (herfstvakantie op 17 okt) Prijs: €220,00
  • Data blok II (11 lessen): start 28 nov 2023 tot en met 5 mrt 2024, (kerstvakantie 26/12 en 2/1, onvoorzien en voorjaarsvakantie 20/2), Prijs: €220,00
  • Data blok III (12 lessen): start 12 mrt tot en met 11 juni 2024, (meivakantie 30/4 en 7/5 ) Prijs: €240.(Vamos a la Haya 16? juni)
  • Ieder blok, betalen VOOR de eerste lesdag op reknr: NL03 INGB 0007 8988 70 tnv Masflamenco te Utrecht
  • Bij betaling van drie blokken in één keer (33 lessen) ontvang je een korting van € 50.
  • Voor alle betalingen geldt geen recht op retour bij ziekte of uitval.
  • Plaats: Danszaal 0.12 van het Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag
  • Aanmelden dmv betaling. Informatie: masflamenco@hotmail.com of 06-21698384

www.masflamenco.nl

Over de docent


Mascha heeft 8 jaar in Sevilla gewoond, het flamencohart van Andalucia, waar de flamenco vandaan komt. Daar leerde zij alles over de onlosmakelijke relatie tussen zang, gitaar en dans. Zij geeft al meer dan 20 jaar les en is officieel bevoegd flamencodocent. Uiteraard put zij tijdens haar lessen uit haar rijke flamenco-ervaring in Spanje, maar ook uit de vele optredens die zij nog steeds in NL doet en de workshops die zij volgt. Na haar Spanjeperiode heeft zij zich eveneens in yoga verdiept. Al deze kennis en ervaring neemt zij mee in haar lessen, die uitdagend en gezellig zijn en altijd worden begeleid door een gitarist.


Informatie


Docent:

Mascha Meijman

Doelgroep:

English,
Other languages,
Volwassenen

Discipline:

Dans

Locatie:

Danszaal 0.12 van het Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag

Mascha Meijman