Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven

Beschrijving


Heb je genoeg materiaal voor een familiegeschiedenis of levensverhaal? Kun je schrijven, maar vraag je je af hoe je er een boeiend verhaal van maakt? Dan is de korte cursus Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven iets voor jou. In deze schrijfcursus van drie bijeenkomsten onderzoeken we de volgende vragen:

  • Welk genre past het beste bij mijn materiaal?
  • Hoe voorkom ik dat het een ‘en toen…, en toen…’ verhaal wordt?
  • Ik heb materiaal uit diverse bronnen, hoe krijg ik eenheid in mijn verhaal?
  • Welke vertelinstantie kan ik het best kiezen?

We kijken de kunst af bij geslaagde familiegeschiedenissen. Je krijgt een werkplan, thuisopdrachten en we doen oefeningen in de lessen. Aan het einde van de cursus heb je een begin geschreven, kennisgemaakt met technieken waarmee je richting geeft aan je verhaal en zit je vol inspiratie.

Wat je moet weten:

Omdat mensen uit het hele land interesse tonen in deze cursus, geef ik hem in november online via ZOOM en in januari in levende lijve in het Koorenhuis Den Haag. Er wordt aandacht besteed aan een ieders project en we helpen elkaar verder. Iets voor jou? Schrijf je dan snel in.

Wanneer: Donderdagmiddag 22 en 29 september en 6 oktober 2022, van 14 tot 16.30 uur.
Online via ZOOM. Je hebt hiervoor een goede internetverbinding nodig en een moderne computer met camera en microfoon.
Kosten: 150,- euro
Docent: Nynke Feenstra

Wanneer: Maandagmiddag 17, 21 en 28 november 2022, van 13.30 tot 16 uur.
Online via ZOOM.
Je hebt hiervoor een goede internetverbinding nodig en een moderne computer met camera en microfoon.
Kosten: 150,- euro
Docent: Nynke Feenstra

Wanneer: Maandagmiddag 16, 23 en 30 januari 2023, van 13.30 tot 16 uur.
In levende lijve in het Koorenhuis, Den Haag.
Kosten: 150,- euro
Docent: Nynke Feenstra

Over de docent


Schrijven is scheppen met woorden, iets nieuws ontdekken, een snaar raken. Schrijven is vooral een kwestie van veel doen. Mijn lessen zijn er op gericht je creativiteit te stimuleren én je schrijftechnieken bij te brengen.  Enne...Laat je vooral niet weerhouden door de gedachte dat je niet goed genoeg bent. Op de middelbare school las de leraar Nederlands mijn opstel voor als voorbeeld van hoe het níet moet. En nu is schrijven mijn grote liefde, iets wat ik dagelijks doe.

Iets over mijn achtergrond: na mijn studie politicologie deed ik een journalistieke opleiding. Inmiddels ben ik al weer twintig jaar freelance (tekst-)schrijver. De afgelopen drie jaar heb ik een familiegeschiedenis en twee levensverhalen geschreven. Om goed les te kunnen geven in schrijven heb ik de opleiding tot docent creatief schrijven bij Dactylus gedaan. Ik blijf zelf ook schrijfcursussen volgen, want je bent nooit uitgeleerd.

Mijn cursusaanbod: creatief schrijven, autobiografisch schrijven, familiegeschiedenis of levensverhaal schrijven. Privé-les of ondersteuning bij het schrijven van een levensverhaal of familiegeschiedenis is ook mogelijk.


Informatie


Docent:

Nynke Feenstra

Doelgroep:

Leeftijd 55+,
Mensen met een beperking,
Volwassenen

Discipline:

Schrijven

Locatie:

Koorenhuis Den Haag, Prinsegracht 27, Den Haag

Aantal lessen:

Kosten:

3

€ 150,-

Nynke Feenstra

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.