Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven

Beschrijving


Heb je genoeg materiaal voor een familiegeschiedenis of levensverhaal? Kun je schrijven, maar vraag je je af hoe je er een boeiend verhaal van maakt? Dan is de korte cursus Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven iets voor jou. In deze schrijfcursus van drie bijeenkomsten onderzoeken we de volgende vragen:

  • Welk genre past het beste bij mijn materiaal?
  • Hoe voorkom ik dat het een ‘en toen…, en toen…’ verhaal wordt?
  • Ik heb materiaal uit diverse bronnen, hoe krijg ik eenheid in mijn verhaal?
  • Welke vertelinstantie kan ik het best kiezen?

We kijken de kunst af bij geslaagde familiegeschiedenissen. Je krijgt een werkplan, thuisopdrachten en we doen oefeningen in de lessen. Aan het einde van de cursus heb je een begin geschreven, kennisgemaakt met technieken waarmee je richting geeft aan je verhaal en zit je vol inspiratie.

Wat je moet weten:

In september 2023 geef ik de cursus in een lokaal het Koorenhuis in Den Haag. Woon je ver weg of vind je het prettig om vanuit huis mee te doen? Kies dan voor de online editie in november/december 2023 via ZOOM.

Er wordt aandacht besteed aan een ieders project en we helpen elkaar verder. Iets voor jou? Schrijf je in.

In levende lijve in het Koorenhuis, Den Haag:

Wanneer: Zaterdagochtend 16, 23 en 30 september 2023, van 10 tot 12.30 uur
Kosten: 180,- euro
Docent: Nynke Feenstra

Online via ZOOM: 

Wanneer: vrijdagochtend 3 en 17 november, 1 december 2023 (om de week), van 10 tot 12.30 uur.
Kosten: 150,- euro
Docent: Nynke Feenstra. Je hebt een goede internetverbinding nodig en een moderne computer met camera en microfoon.

INSCHRIJVEN? KLIK HIER DOOR NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER OP WWW.NYNKEFEENSTRA.NL

Over de docent


Schrijven is scheppen met woorden, iets nieuws ontdekken, een snaar raken. Schrijven is vooral een kwestie van veel doen. Mijn lessen zijn er op gericht je creativiteit te stimuleren én je schrijftechnieken bij te brengen.  Enne...Laat je vooral niet weerhouden door de gedachte dat je niet goed genoeg bent. Op de middelbare school las de leraar Nederlands mijn opstel voor als voorbeeld van hoe het níet moet. En nu is schrijven mijn grote liefde, iets wat ik dagelijks doe.

Iets over mijn achtergrond: ik studeerde politicologie en deed een journalistieke opleiding. Na zo'n twintig jaar als freelance tekstschrijver te hebben gewerkt, ben ik me gaan specialiseren in familiegeschiedenis/ levensverhaal schrijven. Creatief schrijven deed ik sowieso al naast mijn werk, maar om er goed les in te kunnen geven, heb ik de opleiding tot docent creatief schrijven bij Dactylus gedaan. Ik blijf zelf ook masterclasses en schrijfworkshops volgen, want je bent nooit uitgeleerd.

Mijn cursusaanbod: creatief schrijven, autobiografisch schrijven, familiegeschiedenis of levensverhaal schrijven. Privé-les of ondersteuning bij het schrijven van een levensverhaal of familiegeschiedenis is ook mogelijk.


Informatie


Docent:

Nynke Feenstra

Doelgroep:

Volwassenen

Discipline:

Schrijven

Locatie:

Koorenhuis Den Haag, Prinsegracht 27, Den Haag

Nynke Feenstra