Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven

Beschrijving


Heb je genoeg materiaal voor een familiegeschiedenis of levensverhaal? Kun je schrijven, maar vraag je je af hoe je er een boeiend verhaal van maakt? Dan is de korte cursus Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven iets voor jou. In deze schrijfcursus van drie bijeenkomsten onderzoeken we de volgende vragen:

  • Welk genre past het beste bij mijn materiaal?
  • Hoe voorkom ik dat het een ‘en toen…, en toen…’ verhaal wordt?
  • Ik heb materiaal uit diverse bronnen, hoe krijg ik eenheid in mijn verhaal?
  • Welke vertelinstantie kan ik het best kiezen?

We kijken de kunst af bij geslaagde familiegeschiedenissen. Je krijgt een werkplan, thuisopdrachten en we doen oefeningen in de lessen. Aan het einde van de cursus heb je een begin geschreven, kennisgemaakt met technieken waarmee je richting geeft aan je verhaal en zit je vol inspiratie.

Wat je moet weten:

Voor mensen uit Den Haag en omgeving geef ik de cursus in het Koorenhuis Den Haag in januari 2023. Woon je ver weg of vind je het prettig om vanuit huis mee te doen? Kies dan voor de online editie in april/mei 2023 via ZOOM.

Er wordt aandacht besteed aan een ieders project en we helpen elkaar verder. Iets voor jou? Schrijf je in.

Wanneer: Maandagmiddag 16, 23 en 30 januari 2023, van 13.30 tot 16 uur
In levende lijve in het Koorenhuis, Den Haag
Kosten: 150,- euro
Docent: Nynke Feenstra

Wanneer: Maandagmiddag 24 april, 8 en 15 mei 2023, van 13.30 tot 16 uur.
Online via ZOOM.
Je hebt hiervoor een goede internetverbinding nodig en een moderne computer met camera en microfoon.
Kosten: 150,- euro
Docent: Nynke Feenstra

Over de docent


Schrijven is scheppen met woorden, iets nieuws ontdekken, een snaar raken. Schrijven is vooral een kwestie van veel doen. Mijn lessen zijn er op gericht je creativiteit te stimuleren én je schrijftechnieken bij te brengen.  Enne...Laat je vooral niet weerhouden door de gedachte dat je niet goed genoeg bent. Op de middelbare school las de leraar Nederlands mijn opstel voor als voorbeeld van hoe het níet moet. En nu is schrijven mijn grote liefde, iets wat ik dagelijks doe.

Iets over mijn achtergrond: ik studeerde politicologie en deed een journalistieke opleiding. Na zo'n twintig jaar als freelance tekstschrijver te hebben gewerkt, ben ik me gaan specialiseren in familiegeschiedenis/ levensverhaal schrijven. Creatief schrijven deed ik sowieso al naast mijn werk, maar om er goed les in te kunnen geven, heb ik de opleiding tot docent creatief schrijven bij Dactylus gedaan. Ik blijf zelf ook masterclasses en schrijfworkshops volgen, want je bent nooit uitgeleerd.

Mijn cursusaanbod: creatief schrijven, autobiografisch schrijven, familiegeschiedenis of levensverhaal schrijven. Privé-les of ondersteuning bij het schrijven van een levensverhaal of familiegeschiedenis is ook mogelijk.


Informatie


Docent:

Nynke Feenstra

Doelgroep:

Volwassenen

Discipline:

Schrijven

Locatie:

Koorenhuis Den Haag, Prinsegracht 27, Den Haag

Aantal lessen:

Kosten:

3

€ 150,-

Nynke Feenstra

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.