Cursus tekenen en schilderen/ 10 lessen

Beschrijving


Wat wil je weergeven? Hoe werken de wetten van het tekenen en schilderen? Tijdens de cursus tekenen en schilderen krijg je antwoord op deze vragen door te kijken, uit te proberen en vooral door te doen! Belangrijk binnen het tekenen en schilderen is het begrip van de kleurenleer. Door te weten welke kleuren je met elkaar kunt mengen zal je je ideeën en sferen vorm kunnen geven. Gestelde problemen kun je vaak oplossen door je af te vragen of het mengen wel goed is gegaan, althans, zoals jij het in je hoofd hebt gehad. Welke kleuren meng je voor de voorwerpen op de achtergrond? Later heb je meer vrijheid binnen het schilderen, maar dan ben je je bewust van wat je doet en is het niet “toevallig” ontstaan: de toevalstreffer.

Wat je moet weten

  • De les is speciaal voor volwassenen
  • Je krijgt 10 lessen
  • De lessen zijn op dinsdag- en woensdagavond aan de Prinsegracht 27, donderdagmiddag aan de Prinsegracht 27 of op donderdagavond bij ZUID 57
  • De kosten bedragen € 255.- per 10 lessen.

Over de docent


Saskia E.M. van Dijk Voorburg 1960
Opleiding: KABK Den Haag

Uitgangspunten voor mijn vrije werk zijn vormen, kleuren en structuren die ik tegenkam op mijn reizen naar Mali, aangevuld met eigen beelden en ideeën. Ik werk zowel in het platte vlak als 3-dimensionaal. (zie: www.semvandijk.nl) Naast het beoefenen van mijn kunstenaarschap geef ik teken- en schilderlessen.

“Tekenen en schilderen begint met kijken. Hoe langer je kijkt hoe meer je gaat zien. De kunst is om niet alles wat je ziet weer te geven maar dat te filteren.”


Informatie


Docent:

Saskia E.M. van Dijk

Doelgroep:

Volwassenen

Discipline:

Beeldende Kunst

Locatie:


Saskia E.M. van Dijk

Tekenen en schilderen