Verhalen schrijven

Beschrijving


In de schrijfcursus Verhalen Schrijven werk je aan de bouwstenen voor een verhaal. We beginnen met het verzinnen van een personage. Van daaruit werken we aan conflict, plot, schrijven in scenes, spanning, dialoog, stijl. 

In elke les focussen we op een ander aspect van verhalen schrijven. Je krijgt opdrachten mee en maakt die thuis af. In de volgende les bespreken we alle teksten. Je doet ervaring op met hoe lezers (dit zijn de andere cursisten en de docent) op je tekst reageren. We helpen elkaar. Aan het einde van de cursus staat je verhaal in de steigers en weet je wat een goed verhaal nodig heeft.

Deze vervolgcursus start in het najaar. Heb je Creatief Schrijven I gedaan, dan kun je je meteen inschrijven. Heb je via een andere weg ervaring met creatief schrijven? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Je krijgt daarna een mail van de docent met de vraag een korte tekst van eigen hand op te sturen. 

Wil je verder met schrijven? Doe dan deze cursus. Leerzaam, leuk en inspirerend. Schrijf je in!

Praktische informatie:

  • Docent: Nynke Feenstra
  • Aantal bijeenkomsten: 6 op donderdagavond, let op: om de week
  • Aantal deelnemers: max. 10
  • Cursusdata: 28 mei, 11 en 25 april, 9 en 23 mei, 6 juni 2024
  • Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur
  • Prijs: € 265,-

INSCHRIJVEN? KLIK HIER DOOR NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER OP WWW.NYNKEFEENSTRA.NL

Over de docent


Schrijven is scheppen met woorden, iets nieuws ontdekken, een snaar raken. Schrijven is vooral een kwestie van veel doen. Mijn lessen zijn er op gericht je creativiteit te stimuleren én je schrijftechnieken bij te brengen.  Enne...Laat je vooral niet weerhouden door de gedachte dat je niet goed genoeg bent. Op de middelbare school las de leraar Nederlands mijn opstel voor als voorbeeld van hoe het níet moet. En nu is schrijven mijn grote liefde, iets wat ik dagelijks doe.

Iets over mijn achtergrond: ik studeerde politicologie en deed een journalistieke opleiding. Na zo'n twintig jaar als freelance tekstschrijver te hebben gewerkt, ben ik me gaan specialiseren in familiegeschiedenis/ levensverhaal schrijven. Creatief schrijven deed ik sowieso al naast mijn werk, maar om er goed les in te kunnen geven, heb ik de opleiding tot docent creatief schrijven bij Dactylus gedaan. Ik blijf zelf ook masterclasses en schrijfworkshops volgen, want je bent nooit uitgeleerd.

Mijn cursusaanbod: creatief schrijven, autobiografisch schrijven, familiegeschiedenis of levensverhaal schrijven. Privé-les of ondersteuning bij het schrijven van een levensverhaal of familiegeschiedenis is ook mogelijk.


Informatie


Docent:

Nynke Feenstra

Doelgroep:

Volwassenen

Discipline:

Schrijven

Locatie:

Prinsegracht 27, Den Haag, Nederland

Nynke Feenstra