Creatief Schrijven II

Beschrijving


Creatief schrijven II is een vervolgcursus voor wie creatief schrijven I heeft gedaan en door wil. Ook in deze cursus weer elke les een ander type tekst. De ene keer krijg je een proza-opdracht, de andere keer gaan we aan de slag met poëzie of non-fictie. Een sprankelende schrijfcursus voor wie zijn of haar schrijftalent wil ontwikkelen en van variatie houdt.

Wat gaan we doen? We lezen korte teksten van bekende schrijvers. We bespreken de vorm en kijken welke schrijftechnieken we hieruit kunnen halen. Vervolgens gaan we zelf aan de slag. Je wordt op ideeën gebracht en maakt een eerste opzet, die werk je thuis uit. We bespreken je tekst in de volgende les. Je gaat zien wat het effect is van jouw woorden op de lezer. Je ontdekt welk genre jou goed ligt. Kortom, weer een cursus vol schrijfplezier.

Praktische informatie:

  • Docent: Nynke Feenstra
  • Aantal bijeenkomsten: 4 op donderdagavond
  • Aantal deelnemers: max. 10
  • Cursusdata: 29 februari, 7, 14 en 21 maart 2024
  • Tijd: van 19.30 tot 22 uur
  • Prijs: € 160,-

INSCHRIJVEN? KLIK HIER DOOR NAAR WWW.NYNKEFEENSTRA.NL

Over de docent


Schrijven is scheppen met woorden, iets nieuws ontdekken, een snaar raken. Schrijven is vooral een kwestie van veel doen. Mijn lessen zijn er op gericht je creativiteit te stimuleren én je schrijftechnieken bij te brengen.  Enne...Laat je vooral niet weerhouden door de gedachte dat je niet goed genoeg bent. Op de middelbare school las de leraar Nederlands mijn opstel voor als voorbeeld van hoe het níet moet. En nu is schrijven mijn grote liefde, iets wat ik dagelijks doe.

Iets over mijn achtergrond: ik studeerde politicologie en deed een journalistieke opleiding. Na zo'n twintig jaar als freelance tekstschrijver te hebben gewerkt, ben ik me gaan specialiseren in familiegeschiedenis/ levensverhaal schrijven. Creatief schrijven deed ik sowieso al naast mijn werk, maar om er goed les in te kunnen geven, heb ik de opleiding tot docent creatief schrijven bij Dactylus gedaan. Ik blijf zelf ook masterclasses en schrijfworkshops volgen, want je bent nooit uitgeleerd.

Mijn cursusaanbod: creatief schrijven, autobiografisch schrijven, familiegeschiedenis of levensverhaal schrijven. Privé-les of ondersteuning bij het schrijven van een levensverhaal of familiegeschiedenis is ook mogelijk.


Informatie


Docent:

Nynke Feenstra

Doelgroep:

Volwassenen

Discipline:

Schrijven

Locatie:

Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag

Aantal lessen:

Kosten:

4

€ 160,-

Nynke Feenstra