Droomweg/GAAF!

Droomweg/GAAF is een bijzondere lessenserie waarbij leerlingen uit de midden-en bovenbouw van het SBO de kans krijgen om stapsgewijs en in een veilige omgeving te ontdekken wat hun onaangeraakte talent is.

Droomweg

Droomweg bestaat uit meerdere etappes en start klassikaal tijdens de Droomwegweek. Gedurende één week maken leerlingen uit de midden- en bovenbouw kennis met vier verschillende kunstdisciplines. Elke dag komt er een andere kunstvakdocent op school om een workshop te geven in zijn of haar vakgebied.

Leerlingen die zich verder willen ontwikkelen mogen zich aanmelden voor een verdiepende cursus na of onder schooltijd. Het uitgangspunt is dat de kunstvakdocent werkt met kleine groepen van gemotiveerde leerlingen. Op deze manier heeft de docent aandacht voor het individu en ontstaat er een veilige omgeving waarin iedereen zich op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen.

Als kers op de taart stelt Fonds Kind & Handicap na afloop van elke cursus een Droombeurs beschikbaar voor de echte uitblinkers. Met deze beurs kunnen leerlingen een jaar lang kunstlessen volgen, bijvoorbeeld bij een dansschool in de buurt.

Festival GAAF

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de mogelijkheid krijgen om, onder toeziend oog van schoolgenootjes en familieleden, te laten zien welke ontwikkeling zij hebben doorgemaakt. Daarom sluiten we Droomweg spetterend af tijdens festival GAAF. Afhankelijk van de mogelijkheden wordt festival GAAF online, op school of in het theater georganiseerd.

Droomweg/GAAF wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Kind & Handicap. 

Meer weten over Droomweg/GAAF?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO