Leerplan profiel

Het leerplan vormt de basis van alle lessenreeksen en workshops. In het leerplan is de gekozen leerrroute opgenomen, zijn alle aandachtspunten vastgelegd en vind je de gemaakte afspraken terug. De inhoud van het leerplan is vastgelegd, maar niet in beton gegoten! Indien de omstandigheden het verlangen of zelfs vereisen, kan het leerplan bijgesteld worden.  

De leerroutes die gekozen kunnen worden:  

  • Monodisciplinaire leerroute: een kunstdiscipline naar keuze staat centraal. De docent werkt alleen binnen zijn eigen discipline.  
  • Multidisciplinaire leerroute: bestaande uit twee of meerdere kunstdisciplines. Docenten uit verschillende disciplines werken samen, maar ieder binnen zijn eigen discipline. Of één docent die verschillende kunstdisciplines naast elkaar beoefent.  
  • Interdisciplinair leerroute: Er is sprake van een uitwisseling of versmelting van disciplines. De kunstdisciplines hebben elkaar nodig om vanuit een onderzoeksvraag tot een creatief antwoord te komen.   

Soms vraagt een lesprogramma om meer. Samen onderzoeken we de mogelijkheden. Steeds wordt rekening gehouden met de bestaande faciliteiten en organisatorische randvoorwaarden.  

Bij kant en klare workshops blijft er ruimte voor de school voor gewenste aanpassingen – maatwerk blijft voor KOO het uitgangspunt.  

 

Benieuwd wat we voor jouw school kunnen betekenen?

Logo KOO

KOO

Mijn KOO