Young Beats

Maak je eigen track met ervaren artiesten! Young Beats is een project voor jonge rappers en meedoen is helemaal gratis. Rapper Siggi Florentina en spoken word-artist Guus van der Steen helpen je om de juiste woorden te vinden voor jouw verhaal, je flow te verbeteren en je eigen nummer voor publiek te performen.

PROGRAMMA

Workshops
In vier workshops begeleidt Siggi Florentina (Coach F) je bij het schrijven van je eigen track. Tijdens de workshops krijg je de ruimte om je eigen verhaal te vertellen, en bouw je genoeg zelfvertrouwen op om dit verhaal ook voor publiek te presenteren. Kortom, Siggi helpt je je flow te verbeteren en werkt samen met je aan je performance skills. De beat voor je nummer hoef je niet zelf mee te nemen; je schrijft de tekst namelijk op een beat van jonge makers van het Haags Hiphop Centrum. 

Masterclass:
In een masterclass neemt Guus van der Steen je mee in zijn eigen verhaal. Hij neemt je talent onder de loep en kijkt waar jouw unieke kracht ligt. Rappen gaat voor een groot gedeelte over identiteit; over ontdekken wat jou bijzonder maakt en daar uiting aan te geven. Guus onderzoekt en analyseert wat jouw behoefte is om de mic te pakken. Iedere rapper heeft een verhaal en hij wil jou helpen daar de woorden voor te vinden.

Opnamestudio:
Je eigen track wordt opgenomen in een professionele studio. Siggi en een producer zijn aanwezig om je te begeleiden bij het opnemen. De opnames staan gepland in december en januari en gaan op inschrijving. Als je aanmelding voor Young Beats goed is gekeurd krijg je meer informatie met daarbij een document om je in te schrijven voor één van de opnamedata.

Open mic/spit sessie
Het Haags Hiphop Centrum (H3C) is dé plek in Den Haag voor liefhebbers van de urban cultuur. In de aanloop naar het optreden organiseert H3C speciaal voor deelnemers van Young Beats een dope masterclass met aansluitend een spitsessie.

Optreden
Op zaterdag 12 februari geef je, samen met Guus en andere jonge rappers, een live performance op het podium van CulturA & Zo. Gehost door radio DJ Sangie Nutbey van Young Agga. 

 

DATA

Je kan je aanmelden voor een Young Beats traject in Ypenburg-Nootdorp of in Loosduinen. Activiteiten zoals de masterclass en het optreden worden gezamenlijk georganiseerd.

Ben je tussen de 13 en 18 jaar oud, woon je in Leidschenveen-Ypenburg, Pijnacker-Nootdorp of Loosduinen én schrijf jij je eigen teksten? Meld je dan snel aan, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Young Beats is helemaal gratis, maar dat betekent niet dat deelname vrijblijvend is. Heb je je aangemeld? Dan verwachten we ook dat je er op alle datums bij bent! Tijdens Young Beats worden foto’s/video’s gemaakt. We vragen je daarom tijdens je inschrijving om een AVG-formulier in te vullen en op te sturen. Pas daarna is de aanmelding compleet. Wil je meer informatie, of je inschrijven? Stuur dan een mail naar Siske via aanmelden@koo.nl

Aanmelden kan tot vrijdag 22 oktober.

Aanmelden voor Young Beats?