Young Beats

Young Beats is een veelzijdige rapcursus waarbij muzikale jongeren de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen onder professionele begeleiding.

Met Young Beats krijgen jongeren uit Leidschenveen-Ypenburg en Pijnacker-Nootdorp de kans om een track te schrijven, op te nemen en te performen. Jongeren die zich al bezighouden met het maken van hun eigen muziek kunnen met deze veelzijdige rapcursus hun muzikale vaardigheden verder ontwikkelen.

Onder leiding van muzikanten, kunstenaars en docenten gaan deelnemers aan de slag in professionele worskhops, een masterclass, opnametijd in de muziekstudio en een performance met rapper Pjotr. Hierbij is er ook ruimte voor gesprek want muziek komt immers vanuit jezelf; hoe maak je de juiste keuzes en hoe blijf je dicht bij jezelf?

In Leidschenveen-Ypenburg en Pijnacker-Nootdorp ontbreekt het niet aan talent, maar wel aan mogelijkheden. Eén van de plekken waar muzikale jongeren terecht kunnen is de muziekwerkplaats in de Yp. De beperkte openingstijden en populariteit van de studio zorgen echter voor te lange wachttijden. Om de jongeren een plek te bieden, hebben De Bibliotheek, Cultuuranker Ypenburg, CulturA & Zo, Voor Welzijn, Bendr, buurthuis De Yp en KOO de handen ineengeslagen voor het project Young Beats.