Levenskunst on tour

In Levenskunst on Tour organiseren we niet alleen kunstworkshops, maar gaan we ook samen op pad. Erop uit! We organiseren het project samen met zorgaanbieder Florence, die dagelijks diverse groepen ouderen ontvangen in hun onmoetingscentra.  

In Levenkunst on Tour gaan de deelnemers met de bus naar een culturele instelling of broedplaats. Vaak staat er een rondleider klaar om de ouderen te ontvangen en wegwijs te maken in de locatie. Samen bekijken, verwonderen en analyseren. Wat zie je? Waar doet het je aan denken? Hoe is iets gemaakt?

Om het bezoek aan de culturele instelling inhoudelijk te versterken organiseren we vooraf en achteraf een kort programma met kunstlessen, gegeven door een kunstdocent van KOO. Tijdens de tour gaan ook  zorgmedewerkers mee van het ontmoetingscentrum en de desbetreffende kunstdocent. Hierdoor kunnen wij met dit project kunstonderwijs brengen juist daar waar dat niet vanzelf gaat, maar tegelijkertijd ook bijdragen aan een leven lang leren en de sociale cohesie bevorderen. 

Levenskunst on tour
Levenskunst on tour
Levenskunst on tour

Foto impressie

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Deze foto’s zijn gemaakt tijdens een tour naar Beelden aan Zee.

Logo gemeente Den Haag
Logo Florence

Ook samenwerken met KOO?