Kopi Kecil Krea

In samenwerking met Stichting Pelita organiseren wij Kopi Kecil Krea. In verschillende creatieve workshops gaan we aan de slag met Indische of Molukse ouderen, hun mantelzorgers of familieleden.

Den Haag is altijd nauw verbonden geweest met het oude Indië. Ambtenaren die in Indië werkzaam waren en andere Indiëgangers bezochten de stad Den Haag tijdens hun verlof of gingen er na hun pensionering wonen. Ook na De Tweede Wereldoorlog kwamen veel Indische Nederlanders naar Den Haag – de weduwe van Indië, zoals de stad wordt genoemd.

Museum Sophiahof wil van betekenis zijn voor de Indische Nederlanders. Niet alleen voor de steeds kleiner wordende eerste generatie, maar ook voor de tweede en derde, en soms al vierde generatie. Naast het aanbieden van tentoonstellingen en lezingen, wil het museum pleisterplaats zijn en is daarmee de ideale plek voor de activiteiten die Stichting Pelita samen met KOO organiseert.

In diverse workshops komen verschillende kunstdisciplines aan bod, altijd met een link naar het oude Indië en het Indonesië van vandaag. Het is een gezellige ochtend waar gekletst wordt tijdens het maken van kunst, onder het genot van een kopje koffie, natuurlijk mét spekkoek.

Benieuwd waar Kopi Kecil Krea voor staat? Kopi (koffie) Kecil (klein) Krea (kort voor kreatif – creatief) = creatief kopje koffie

Dit zijn de activiteiten op een rij:

  • Batik Anders
  • Indische liedjes van toen en nu
  • Ukelele
  • Fotografie
  • Van foto tot film
  • Weet je nog wel…

Meer weten?

Bekijk in de flyer het programma en lees meer over het project.

deelnemers spelen ukelele tijdens kopi kecil krea
Muziekdocent geeft uitleg tijdens Kopi Kecil Krea
deelnemers hebben koffiepauze tijdens Kopi Kecil Krea
deelnemers kopi kecil krea spelen ukelele
Deelnemer helpt andere deelnemer op de ukelele tijdens Kopi Kecil Krea

Foto impressie

“De sfeer was als vroeger op een verjaardag met de Indische tantes van mijn man,”

– Deelnemer workshop Batik Anders tijdens Kopi Kecil Krea

Logo stichting pelita
Logo museum sophiahof

Ook samenwerken met KOO?