Droomweg/GAAF

Droomweg is een bijzonder en inspirerend kunstproject voor kinderen op het speciaal (basis) onderwijs. Tijdens het project maken kinderen stapsgewijs kennis met de verschillende kunstdisciplines; beeldend, dans, muziek en theater. In samenwerking met Fonds Kind en Handicap voeren wij dit project uit op verschillende scholen voor speciaal (basis) onderwijs in Den Haag.

Deelnemende leerlingen krijgen de mogelijkheid om in een veilige omgeving te ontdekken wat hun onaangeraakte talent is en krijgen de ruimte om zich verder te ontwikkelen tijdens verdiepende cursussen na of onder schooltijd. Alle lessen worden verzorgd door onze kunstvakdocenten in samenwerking met de leerkracht van de school.

Voor veel kinderen met een uitdaging is het niet vanzelfsprekend dat zij in aanraking komen met kunst en cultuur. Juist voor deze doelgroep kan actieve kunstbeoefening bijdragen op velen vlakken als het versterken van zelfvertrouwen, verbinding en creatieve ontwikkeling. Daarom onderzochten wij in 2017 hoe deze doelgroep het beste geholpen kan worden bij het ontwikkelen van hun creatieve talenten. Uit dit onderzoek is Droomweg ontstaan.

Na de reeks workshops en kunstlessen mogen de kinderen hun eindwerk presenteren op festival GAAF! Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd om álle kinderen een eigen en uniek podium te bieden. Hartstikke spannend natuurlijk, maar met de juiste mensen op de juiste plek durft iedereen het podium op. Na deelname aan het project Droomweg en festival GAAF! vinden veel kinderen hun weg te vinden naar kunstlessen in de vrije tijd.

Meer weten over Droomweg/GAAF?