Onze dansstijlen top 5

Wil je graag dansen maar weet je niet zo goed wat het beste bij je past? Hieronder tref je onze dansstijlen top 5.

1.Ballet

De meest populaire dansvorm is toch wel ballet. Kenners zeggen dat ballet het moeilijkste dansgenre is om te leren. Ballet is een strikte dansstijl die de basis vormt van de meeste vormen van dans. Het wordt vaak gedanst met georkestreerde muziek. Voor kinderen vormt balletles een zeer goede basis waarbij motorische en creatieve vaardigheden (vaak ook spelenderwijs) worden getraind. En zeg nou zelf: er bestaat toch haast niets schattigers dan meisjes in roze tutu’s?

2. Tapdansen

Het tapdansen vindt zijn oorsprong in de jaren dertig van de 19e eeuw in New York. De bloeitijd van tapdansen liep van ongeveer 1900 tot 1955. Het was in die tijd de belangrijkste showdans in Vaudeville en op Broadway. Vanaf de jaren dertig waren de beste tapdansers ook op televisie en in diverse films te zien. Maar tapdansen is na al die jaren nog steeds hip! Tap is het beste te beschrijven als ‘muzikale voeten’. Tap is een vorm van dans waarbij de dansers hun voeten gebruiken als instrument. Een belangrijk onderdeel binnen het tapdansen is improviseren, wat het nog eens extra uitdagend maakt.

3. Jazzdans

Jazzdans is mateloos populair omdat het alle dansstijlen combineert in een hoge energieke dans zonder grenzen. Ballet, modern, tap, hip-hop, Afrikaanse dans en zo veel meer stijlen hebben invloed op de jazzdans. Jazz wordt vaak vergezeld door upbeat liedjes. Een handige cursus dus voor als je graag wilt dansen maar geen keuze kunt maken uit de verschillende dansstijlen!

4. Moderne dans

Er wordt gezegd dat de moderne dans is gecreëerd om te rebelleren tegen het klassieke ballet. Hoewel de moderne dans dus het tegenovergestelde had moeten zijn van de strengheid van klassiek ballet, zijn modern en ballet toch wel gelijk in complexiteit van techniek, coördinatie en muzikaliteit. De moderne dans is een hele expressieve dans waarbij het lichaam dient als uitdrukkingsmiddel van emoties.

5. Hip-hop

Hip-hop dans is een intense urban dansstijl. Wat hip-hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. De dansstijl is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style. Hip-hop wordt voornamelijk gedanst op explosieve en energieke muziek zoals rap, urban en uiteraard hip-hopmuziek. Belangrijk bij de hip-hopdans is dat je de beat voelt. Voor hiphop moet je dus wel ritmegevoel hebben!