Afsluiting Ontdek het Orkest

Dinsdag 19 november deden 32 maestro’s in spé mee aan het dirigeerproject van KOO; een project dat wij jaarlijks in samenwerking met het Residentie Orkest organiseren. Het project is onderdeel van de leerlijn Ontdek het Orkest. Tijdens deze leerlijn, die drie jaar duurt en start in groep 5, leren de kinderen verschillende musici en hun instrumenten beter kennen. Tijdens het afsluitende slotconcert kunnen de kinderen datgene wat ze geleerd hebben in de praktijk brengen door op de bok te klimmen en een heus orkest aan te sturen.

In het Zuiderstrandtheater brachten de achtstegroepers verschillende klassiekers ten gehore. Onder andere de Cancan en de ouverture van Carmen passeerden de revue. Reuzespannend natuurlijk, maar wat ging het goed! En dat onder toeziend oog van zo’n 800 bezoekers. De dirigentjes waren afkomstig van 13 verschillende scholen. We kijken terug op een prachtige dag. De trotse gezichten van leerlingen en ouders waren goud waard.

Zou je ook graag willen deelnemen aan dit project met jouw leerlingen, of wil je eerst wat meer informatie? Bekijk dan onze pagina Ontdek het Orkest.