Rap voor z’n Raap: zelfgemaakte raps én videoclips door leerlingen speciaal onderwijs in première

Theater Dakota werd gevuld met acht groepen leerlingen uit de bovenbouw van het speciaal onderwijs. Voor het project Rap voor z’n Raap hebben zij op school een eigen raptekst gemaakt op een klassieke, pop of jazztrack. En deze raps namen zij op met een rapdocent van KOO. Vervolgens maakten ze met een andere docent een eigen videoclip. Zo kwamen deze leerlingen met verschillende muziekstijlen in aanraking. Maandagochtend 9 april zagen de leerlingen voor het eerst hun eigen videoclip en rap, Dit vond plaats in theater Dakota. Op het podium was naast het grote filmscherm ook een rapartiest aanwezig (tevens presentator). En ook een ensemble van het Residentie Orkest. Dit ensemble bracht niet alleen klassieke muziek ten gehore, maar speelde ook enkele raptracks.

Als afsluiter van de ochtend zongen en rapten alle kinderen in de zaal mee met het nummer: ‘’Ik neem je mee’’ van Gers Pardoel. Dit werd gedaan op de muziek van het Residentie Orkest en onder begeleiding van de rapper op het podium.

Rap voor z’n Raap is een initiatief van KOO (Kunst Onderwijs Organisatie) samen met Stinafo. Drie jaar geleden is dit project ontwikkelt voor leerlingen van 10-12 jaar uit het speciaal onderwijs.