Raps en videoclips door leerlingen uit het speciaal onderwijs

Rap voor z’n raap slotfestijn

Een eigen rap maken en daar vervolgens zelf een videoclip bij bedenken. Ga er maar aan staan! De leerlingen van vier basisscholen uit het speciaal onderwijs hebben het voor elkaar gekregen met een beetje hulp van onze KOO-docenten. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de montage van de clips door een docent Nieuwe Media. De beelden zijn tot nu toe veelbelovend.

Rap voor z’n raap slotfestijn!
Maandag 27 mei 2019 zullen de leerlingen in Theater Dakota voor het eerst het eindresultaat zien, iets waar erg naar uit wordt gekeken door de kinderen. De raps worden voorzien van een muzikale omlijsting uit de genres jazz- pop- of klassieke muziek. Musici van het Residentie Orkest verzorgen live de begeleiding.

KOO en Fonds Kind en Handicap
Rap voor z’n Raap is een project van KOO en Fonds Kind en Handicap. Het doel is om kinderen uit het speciaal onderwijs op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met muziek en om hen te stimuleren hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Eerdere edities van dit project toonden aan dat het project een verrijking is voor de kinderen en dat het daarnaast een fantastisch middel is om mensen te verbinden.