VOL!

Aanmelden niet meer mogelijk.

Uitnodiging Inspiratiebijeenkomst

Werken met bijzondere doelgroepen

inspiratie sessie

donderdag 26 april | 9.30-12.00 uur | locatie Varkenmarkt 33

Wij organiseren opnieuw een inspiratiesessie. Dit keer over het werken met bijzondere doelgroepen, zoals ouderen en mensen met een beperking, in het onderwijs, de vrije tijd, in de zorg of de bieb. KOO heeft op dat gebied een toenemend aantal projecten, waarvoor docenten met specifieke competenties en affiniteit nodig zijn.

De bijeenkomst is voor wie al in dit werkveld actief is, maar ook voor wie benieuwd is of het iets voor hem of haar zou zijn om met kinderen in het speciaal onderwijs, ouderen, mensen met een beperking te werken. Wat zijn de mogelijkheden en welke speciale vaardigheden heb je daar voor nodig.

We hebben drie inspirerende gastsprekers uit het werkveld uitgenodigd, die een korte presentatie over hun expertise en werkveld geven, en later gesprekken in kleine groepjes zullen leiden aan de hand van een prikkelende stelling.

Als KOO zijn we erg benieuwd naar de kennis en ervaring die op dit onderwerp al aanwezig is bij onze docenten. Klik door naar onderliggend formulier om jouw informatie hierover met ons te delen.

PLUS: extra speciale bijeenkomst over KOO voorafgaand aan de inspiratiesessie.

Sinds vrijdag 9 maart heet Koorenhuis: KOO – kunstonderwijs organisatie. Op de dag van onthulling (9 maart) was er een speciale docentenbijeenkomst georganiseerd om jullie meer te vertellen over het waarom van deze naamsverandering. En wat betekent dit voor jouw als docent bij KOO?

Omdat vele van jullie niet aanwezig konden zijn op de bijeenkomst van 9 maart i.v.m. eigen werkzaamheden, organiseren wij dit graag nog een keer voorafgaand aan deze inspiratiesessie.

Programma van de ochtend

9.30 Inloop koffie met gebak

9.45 Speciale bijeenkomst over KOO (wat betekent deze nieuwe naam van Koorenhuis voor jou als docent?)

10.15 Inleiding door Rahsaan Paternotte, projectleider KOO, welke projecten voor bijzondere doelgroepen organiseert KOO al

10.20 Pitch door Lieke de Liefde, activiteitencoƶrdinator bij Florence Cultuur: over de doelgroep ouderen

10.30 Pitch door Eric Schulp, initiatiefnemer van Art Mobile: Zorg voor Kunst: over de benodigde competenties van kunstvakdocenten in het vrije tijdsaanbod voor mensen met een beperking

10.40 Pitch door Meike Portegies, kunstvakdocent in het speciaal onderwijs, leidt 60+ band Keus Genoeg; heeft master NAIP (New Audiences and Innovative Practice) gedaan, met daarin een vak over muziek en dementie.

10.50 pauze, koffie

11.05 Ronde 1: in drie groepjes gesprek met de gastsprekers aan de hand van een stelling

11.25 Ronde 2: rouleren: in drie groepjes gesprek met de gastsprekers aan de hand van een stelling

11.50 Afronding: wat is de oogst en wat gaan we er mee doen?

12.00 Afsluiting