Leve(n)de muziek: muziekles maar net even anders

Groep 6 van de Koningin Beatrixschool in Den Haag ging op maandag 19 maart 2019 op bezoek bij de organisten van het Haags Orgel Kontakt in de Kloosterkerk. De leerlingen maakten kennis met het kerkorgel. De ontmoeting was onderdeel van het project Leve(n)de Muziek, een leerlijn waarbij leerlingen kennis maken met echte musici en/of muziekgezelschappen en hun instrumenten.

Leve(n)de muziek

De leerlingen van de Koningin Beatrixschool leerden tijdens hun ontmoeting van alles over kerkorgels en over het bespelen van een kerkorgel. Natuurlijk trakteerde de organist hen ook op een mini-concert waar de leerlingen aandachtig naar luisterden. Na het optreden was het de beurt aan de leerlingen om de orgelbank te beklimmen en een stukje te spelen. Op deze manier spreekt een instrument niet alleen maar tot de verbeelding. Door de ontmoetingen ‘levend’ en interactief te maken, leren ze (soms letterlijk spelenderwijs) meer over muziek en muziekinstrumenten.

Interesse in Leve(n)de muziek?

Het project is vaak onderdeel van de lange leerlijn muziek. Tijdens een lange leerlijn krijgen leerlingen wekelijks muzieklessen op school. De lessen kunnen worden verrijkt met projecten als Leve(n)de muziek. Uiteraard is het ook mogelijk om ons een ontmoeting te laten organiseren zonder dat de school een leerlijn afneemt. Desgewenst kunnen we workshops op school organiseren die aansluiten bij de Leve(n)de muziekontmoeting.  Meer weten? Neem dan contact met ons op via info@koo.nl.

Fotograaf: Mimouna Awal, M.O.B. Creatief, www.mobcreatief.nl