Droomweg 1

Dromen zijn er om in vervulling te laten gaan!

In januari start Droomweg ‘Fase 2’! 

Droomweg is een geïntegreerd activiteitenprogramma. Kinderen uit het speciaal onderwijs krijgen de mogelijkheid om (spelenderwijs) hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Het project bestaat uit drie verschillende fases.

Fase 1 – Droomweg op school

Ten eerste krijgen leerlingen uit de midden-en bovenbouw de mogelijkheid om verschillende kunstdisciplines te ontdekken. Dit wordt gedaan gedurende één workshopweek. Dat wil zeggen dat elke groep elke dag een workshop krijgt in een andere kunstdiscipline: Beeldend, Dans, Muziek en Theater.
Door middel van deze workshops willen wij de leerlingen enthousiast maken om mee te doen aan fase 2: de naschoolse kunstlessen.

Van 5 tot en met 9 november wordt deze workshopweek georganiseerd op het Instituut voor Individueel Onderwijs (IVIO). De week erna, van 12 tot en met 16 november, wordt het concept herhaald op SBO het Mozaïek.

Fase 2 – Naschoolse kunstlessen

Vervolgens worden er naschoolse kunstlessen georganiseerd. Deze cursussen zijn bedoeld voor leerlingen die graag door willen met één van de kunstdisciplines. Het gaat om een 10-weekse cursus verspreid over de periode december, januari, februari en maart.

Fase 3 – Festival GAAF

Ten slotte, kinderen die mee hebben gedaan aan de buitenschoolse cursus mogen hun eindwerken laten zien op de tweede editie van festival GAAF! op vrijdag 12 april in theater De Vaillant.

Mede mogelijk gemaakt door:

stinafo