Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven: verhaalopbouw en vorm

Heb je genoeg materiaal voor een familiegeschiedenis of levensverhaal? Kun je schrijven, maar vraag je je af hoe je er een boeiend verhaal van maakt? Dan is de korte cursus Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven iets voor jou. In deze schrijfcursus van twee bijeenkomsten onderzoeken we de volgende vragen:

  • Welk genre past het beste bij mijn materiaal?
  • Hoe voorkom ik dat het een ‘en toen…, en toen…’ verhaal wordt?
  • Ik heb materiaal uit diverse bronnen, hoe krijg ik eenheid in mijn verhaal?
  • Welke vertelinstantie kan ik het best kiezen?

We kijken de kunst af bij geslaagde familiegeschiedenissen en doen schrijfoefeningen. Je gaat geïnspireerd en met een concreet werkplan naar huis.

Wat je moet weten:

Cursusdata: donderdag 12 en 19 september 2019, van 10 tot 12.30 uur
Waar: Het Koorenhuis
Kosten: 80,- euro incl. 21% btw

Inschrijven

Dag/Tijd: Donderdag 10:00 Start: 12/09/19