Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven: verhaalopbouw en vorm

Heb je genoeg materiaal voor een familiegeschiedenis of levensverhaal? Kun je schrijven, maar vraag je je af hoe je er een boeiend verhaal van maakt? Dan is de korte cursus Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven iets voor jou. In deze schrijfcursus van drie bijeenkomsten onderzoeken we de volgende vragen:

  • Welk genre past het beste bij mijn materiaal?
  • Hoe voorkom ik dat het een ‘en toen…, en toen…’ verhaal wordt?
  • Ik heb materiaal uit diverse bronnen, hoe krijg ik eenheid in mijn verhaal?
  • Welke vertelinstantie kan ik het best kiezen?

We kijken de kunst af bij geslaagde familiegeschiedenissen en doen schrijfoefeningen. Je gaat geïnspireerd en met een concreet werkplan naar huis.

Wat je moet weten:

In verband met de coronamaatregelen geef ik de cursus voorlopig online via ZOOM. Er kunnen maximaal vier mensen meedoen. Het voordeel van een kleine groep: er is meer tijd om aandacht te besteden aan een ieders project! Iets voor jou? Schrijf je dan snel in.

Wanneer: Donderdagochtend, 14, 21 en 28 januari 2021, van 10 tot 12.30 uur
Online via ZOOM. Je hebt hiervoor een goede internetverbinding nodig en een moderne computer met camera en microfoon.
Kosten: 150,- euro
Docent: Nynke Feenstra

 

Inschrijven

Dag/Tijd: Donderdag 10:00 Start: 14/01/21