1 jaar KOO

Van Koorenhuis naar KOO

KOO bestaat nu 1 jaar en is trots op wat zij bereikt heeft. De nieuwe naam levert positieve reacties op en het stimuleert KOO om nieuwe projecten te ontwikkelen en te organiseren, zoals KOO’s Kerstival en Kom Erbij festival. Na een krachtig jaar gaat KOO met frisse energie de toekomst tegemoet!

 ‘’KOO organiseert professioneel kunstonderwijs, juist daar waar het niet vanzelf gaat.’’

VERJAARSDAGSFEEST OP BASISSCHOOL DE VLIERMEENT

Een feestje vier je niet alleen, daarom viert KOO haar 1 jarig bestaan samen met De Vliermeent tijdens een dansles gegeven door een docent bij KOO. Omdat de leerlingen voor KOO op nummer 1 staan, eten we samen met hen taart. Ook de leerlingen die op dat moment geen dansles, hebben worden getrakteerd op iets lekkers.

INVLOED NIEUWE NAAM

Bestaande relaties, zoals scholen en maatschappelijke instellingen, waren al heel snel aan de naam gewend. Nieuwe relaties vinden KOO met de zoekterm ‘kunstonderwijs’ gemakkelijk.

In het begin zeiden de medewerkers nog wel eens per ongeluk ’Koorenhuis’ als zij de telefoon snel moesten opnemen, wat op kantoor nog wel eens voor grappige situaties zorgde. Gelukkig is dat nu niet meer aan de orde.

KOO merkt dat zij bijna niet meer met het gebouw Koorenhuis wordt verward, hierdoor kunnen zij volledig hun eigen identiteit vormgeven.

Het nieuwe logo met de progressieve eigentijdse naam vergemakkelijkt de zichtbaarheid van de organisatie. KOO kunst onderwijs organisatie spreekt voor zich.

WAT DOEN WIJ?

KOO is de Haagse organisatie voor kunstonderwijs. Zij biedt scholen korte programma’s en doorlopend kunstonderwijs. Daarnaast is het een platform voor een community van gekwalificeerde kunstvakdocenten (circa 200) die lessen en cursussen aanbieden op het gebied van muziek, theater, dans, beeldende kunst en fotografie. Naast het werk in en om de scholen is KOO succesvol in het ontwikkelen van projecten in het sociaal domein zoals verpleeghuizen en bibliotheken. Door het geven van kunstlessen levert KOO een bijdrage aan het welzijn van de inwoners uit Den Haag.

KOO werkt samen met 42 basisscholen, dit is 25 procent van het totale aantal basisscholen in Den Haag. Zij biedt deze scholen korte programma’s en doorlopend kunstonderwijs. In totaal krijgen 7700 leerlingen les van een docent bij KOO.

Ook is KOO actief op scholen in het voortgezet onderwijs, die vooral kiezen voor workshops in alle kunstdisciplines. Op het Segbroek College echter verzorgt KOO de lessen voor de talentprogramma’s Segbroek Theater en Segbroek Muziek.

Lisa van der Zwan